T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / BAFRA - Cumhuriyet Ortaokulu

BAFRA CUMHURİYET ORTAOKULU TARİHÇESİ

16 Derslik olarak yapımına başlanan okulumuz 15.05.1972 tarihinde bitirilmiştir. 1972-1973 öğretim yılından itibaren İl İdare Kurulunun 28.09.1972 gün ve 2141 sayılı kararı ile CUMHURİYET ORTAOKULU adı verilmiştir. 25.09.1972 günü okul açılmasına rağmen esas açılışı 16 EKİM 1972 Pazartesi günü yapılmıştır. Okul 9193 m2lik bir alan üzerine kurulmuştur. Okul binasının kapladığı alan 800 m2'dir.

   Okul ilk olarak Bafra Lisesinden 2 müdür yardımcısı ile 11 öğretmen il idaresi kanununa göre atanmışlardır. Daha sonra bir müdür ile 4 öğretmen daha atanmışlardır.

   Tarla durumunda olan okul bahçesi mahalli imkânlardan faydalanılarak kullanılır hale getirilmiştir. Okul bahçesinin tamamı Samsun Gelemen Orman fidanlığından alınan çam fidanları dikilerek bahçe ağaçlandırılmıştır.

   Daha sonraki yıllarda okula iş teknik atölyesinin kurulabilmesi için ek binaya ihtiyaç duyulmuş ve bu ek bina kısa zamanda tamamlanarak kullanılmaya başlanılmıştır.

   1999 yıllarda okul aile birliği ve koruma derneğinin ve velilerimizin katkıları ile mevcut fen laboratuarı tamamen değiştirilerek modern bir laboratuar haline getirilmiştir.

   Okul kütüphanesi kurulmuş, bu kütüphanenin kitap sayısı her yıl arttırılarak bugün 6071 sayısına ulaştırılmıştır. 2000 yılında kütüphane günün şartlarına uygun olarak yeniden dizayn edilerek modern bir hale getirilmiştir.

   Kütüphanemiz okul öğrencilerimizin ve ilçemizde bulunan diğer okullardaki öğrencilerin yararlandığı bir konuma getirilmiştir.

   2001yılında okulumuzda ihtiyaç duyulan sosyal aktivite laboratuarı  açılarak, çağın şartlarına uygun modern ders araçları ile donatılarak öğrencilerin istifadelerine sunulmuştur.

   Okulumuz bahçesinde bulunan Atatürk büstü zamanında Bafra Cumhuriyet meydanında mevcut olan büsttür. Cumhuriyet meydanına Atatürk heykelinin yeniden yapılmasından sonra eski büst zamanın belediye başkanından rica edilerek alınmış ve okulumuz bahçesine yerleştirilmiştir.

   Zaman içerisinde okulumuzun Bafra çapında popülaritesi artmış bu artış beraberinde öğrenci sayısının bir hayli artmasına neden olmuştur.

   Eğitim ve öğretim düzeyi çevreye göre bir hayli iyi olan okulumuzda daha ileriye dönük bir eğitim vermek maksadı ile tüm sınıflara televizyon ve video alınması planlanmış, okul idaresi, öğretmenleri, öğrencileri, koruma derneği ve okul aile birliği üyeleri büyük bir özveri göstererek bu düşünceyi gerçekleştirerek tüm sınıflara televizyon ve video konulmuştur. Şimdi bunlara ilaveten her sınıfa bilgisayar ve projeksiyon cihazları konularak, günümüzün teknolojik imkânları öğrencilerimizin istifadesine sunulmaya çalışılmıştır.

   Çağımızın bilgi çağı olduğunu bilen okul yönetimi öğretmenleri, öğrencileri, koruma derneği ve aile birliği yönetim kurulu üyeleri okulumuzda bilgisayar laboratuarı kurmayı planlamıştır. Bunun için o günlerde gündemde olman "ALO" marka temizlik deterjanından belli sayıda kupon toplayan bir adet bilgisayar kampanyasına katılarak okulla ilgili herkesin bütün gayretleri ile kuponlar toplayarak (10)on adet bilgisayar alınmış ve bu bilgisayarlarla laboratuar kurularak okulumuzda bilgisayar derslerine başlanılmıştır.

   Daha sonra her geçen gün büyüyen ve çağın gereklerine ayak uydurmaya çalışan okulumuzda spor salonuna ihtiyaç duyulmuştur. Şu anda mevcut spor salonu yine okul idaresi koruma derneği ve okul aile birliği üyelerinin maddi ve maddi ve manevi destekleri ile yapılarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. 1995 yılında ise spor salonumuzun taş olan tabanı ile demir çatı altında kalan kısmı, parke ve suntalarla kapatılarak nizami hale getirilmiş, kalorifer teşkilatı da  kurularak öğrencilerimize daha sağlıklı bir spor salonu sunulmuştur

   Eğitimimizin temel taşları öğretmenlerimizin daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda oturabilmeleri, dinlenmeleri için öğretmenler odasına da günün şartlarına uygun olarak gerekli düzenlemeler yapılarak öğretmen arkadaşlarımıza çok güzel bir öğretmen odası sunulmuştur

   Son yıllara kadar sadece bahçe duvarları ile çevrili olan okulumuz bahçesinin daha emniyetli ve korunaklı hale getirilmesi düşünülerek yine çevre imkânları ile okul bahçe duvarlarının üstü demir parmaklıklarla çevrilmiştir.

   Okulumuzda halen bir müdür, 2 müdür yardımcısı 1 memur 3 yardımcı hizmetli memur görev yapmaktadır.

   Tüm bu personel halen mevcut olan 1910 öğrencimiz en iyi şekilde eğitim, öğretim vererek yarınlarımızın istikbali olarak gördüğümüz bu çocuklarımızı yetiştirmek ve yarınlara hazırlamak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz.

   Okulumuzun bugünkü duruma gelmesinde okul müdürlerimiz Sayın Halil YUMUŞAK, Sayın Yusuf ESEN , Sayın Süleyman ÇİLİNGİR,Sayın Reha SERTKAYA, Sayın Bahri DİLCİ ve Sayın Yusuf YILMAZ´ın  çok büyük katkıları olmuştur. Okulumuzun bu günkü konuma gelmesinde maddi ve manevi emeği bulunan okul müdürlerimize, idareci ve öğretmen arkadaşlara, okul koruma derneği ve aile birliği yönetim kurulu üyelerine, öğrencilerimize ve velilerimize sonsuz teşekkürler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.01.2013 - Güncelleme: 27.11.2023 19:16 - Görüntülenme: 4110
  Beğen | 1  kişi beğendi